Thursday, 1 September 2016

Selamat Hari Raya 2016!

Assalamualaikum :)

Hai semua. Eh lama benar aku xupdate blog ni, kesian haha! Kemalasan melanda diri ini. T.T
After berbulan bulan tak update blog harini nak update pasal raya 2016. Tudia hang baru nak update haha. duncare nak update jugak. :p

tahun ni berbeza sekali sambut raya. Tahun ni ada suami oi. Haha. Happy la dok Tanya lagi >.< mcm biasa tiap pagi raya semua pegi sembahyang raya, balik tu semua siap pakai cantik2 (baju raya laa) makan breakfast. Lepas tu sesi salam salaman. Mak mcm biasa mesti syahdu je. Aku? Mesti la loqlaq.haha. sedih sebenarnya tp aku jenis nak riang kan keadaan so aku pun berlakon gelak2 *tp tetap bermakna eh maaf ku itu haha


mak dan abah tersayang
kak fara 

abang shah 

*kan dah ckp aku ni bnyak main. haha. ampunn mak :*

acuk aka yan 

Yang paling awkward bila kena salam suami sendri. Hahah lawak wei. Aku salam main2 je tp hubby! Tahu lah dikau semua yg aku perkatakan maaf yg ku pinta itu semua benar dan serius belaka *nages laju laju

main banyak hehe 
maafin ya sayang 




















Dah habis salam mak abah kakak abang kak ipar (abg ipar xleh :p) adik dan anak2 buah. Time salam tu aku selitkan jugak la duit raya. Kaya budak2 tu ui. Duk rumah je habis raya duit berkepok *bg acik sikit bole :p hehe. Lepas habis sesi salam kami semua amek gambar ramai2. Seronok nya raya! Haha. kami sambut raya dekat rumah aku dulu. Lepas semua setel kami terus ke kampong suami. dekat je rumah aku dan kg suami hehe.

Malam raya pertama tu kami buat bbq. Yes kambing ayam sosej ketam semua kami baham! Hahaha. Tapi kami buat kecik2 je. Abah saja beli kambing nak main bakar2 utk anak menantu cucu dia J semua kenyang malam tu alhamdulilah. Even simple tp aku happy. Cukup la apa yg Allah pinjam kan kebahagiaan utk aku ni kan. Its more than enough :)

shuben jadi tukang masak hehe

Raya ke2. Tak banyak jalan pun, lepak kat rumah je. Btw dekat taiping panas sgt masa raya tu,. Masa puasa xpayah habaq la sampai nak jalan pun x larat. Allahu :’( ptg sikit baru keluar, jumpa member intern TM dulu. Jumpa bertiga tp bising ya rabbi! Ahaha kawan kepoh dorang tu >< alhamdulilah dpt la jumpa sat lepas rindu :’)

lepas tu terus ke kg husband. Sg mati simpang. Kami amek gambar ramai2 dgn family husband :’) new experience for me. Thank u korang, even seha kekok sikit nak loqlaq ngn korang but I try my best folks! :) lepas tu lepak sampaiiii malammmmm……….

Raya ke3. Hari jumaat. So singkat sikit masa kan. Husband g solat jumaat. Siap lengkap full baju melayu beserta sampin. Haha :p lepas solat jumaat kami pg rumah kakak ipar di selama perak. Jauh gak perjalanan 45 min. sampai sana makan nasik lauk ayam masak kicap n sup daging! Sedap weiii >.< makan sampai bertambah la haha. lepak ootd sikit then balik. Hehe

kampung halaman kak ana :)

Balik taiping mandi solat mgrb terus ke kg husband. Malam tu ada bbq. Ramai gak sedara mara dia ada. Makanan ya rabbi jgn ckp la. Banyak wei. Bbq dorang besar besaran xmcm cek.xpe depa kaya haha :p makan lepak2 then balik. oh main bunga api jugak hehe 





















Raya ke4. Ke penang ke kita! Kak nani kawen so kami ke sg dua mengahdiri majlis kak nani. Kat kendri jumpa kak awie, oja,riana,taqi,has dan faris. Makan kenduri lepas tu g beraya umah kawan2 kat SP. Rumah faris (sg dua je) -> rumah hany (bdak instrument) ->rumah riana. 3 rumah dlm masa less than 1 hour. Haha. sebab dok rushing nak patah balik ke penang dri SP nak hantar kak awie n has kat airport, dorang nak balik KL malam tu jugak :) 


Last hantar faris dekat sg dua. Hubby nak singgah rumah abg jan masa tu dah pkul 11.30 malam. Gila btoi beraya umah org tgah2 malam.haha. last2 abg jan suruh tdo rumah dia dan kami angkur. Bg la chance husband nk tdo rumah abg kan. Pagi2 esok lepas breakfast kami balik taiping. Yes aku pakai baju sama! Mana bawak baju wei! Hahaha :p (tp bawak seluar jeans and husband bawak tshirt, aku tertinggal baju T.T). otw balik kmi singgah dekat kuala kurau rumah paklong husband. Lunch sekali. Breakfast aku dah makan heavy wei T.T lepas tu balikkkk..

kalau rajin nti update lain ok. ntah tahun bila nak update kekeke


SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI #fasihamizwan :)


much love xoxo 


No comments:

Post a Comment